21 februari 2012

Photorec

Photorec is één van de beste recoveryprogramma's die je kunt krijgen. De interface is erg spartaans, maar toch redelijk eenvoudig te bedienen. Er zijn versies voor diverse besturingssystemen en het kan naar gewiste bestanden speuren op FAT, NTFS, EXT2/3 en HFS+ bestandssystemen. Photorec kan ook omgaan met geformatteerde en beschadigde bestandssystemen. Vanaf de commandline zijn er ook forensische images (bv. E01) mee te openen. Het pad naar de image moet op een niet windows wijze worden aangegeven, anders weigert Photorec de image te openen:

photorec-win.exe "./volledig_pad/imagebestandsnaam.E*"Let ook op de wildcard in de extensie. Doe je dit niet bij een gesegmenteerde image, dan wordt de volledige image niet geopend.

Photorec kan uiteraard verwijderde fotobestanden herstellen, maar kent talloze andere bestandsformaten. Zelf gebruik ik Photorec regelmatig naast het commerciële programma Adroit, voor het herstellen van multimediabestanden. Ze doen niet veel voor elkaar onder, behalve dan dat Photorec veel meer bestandsformaten kent. Versie 6.11.3 werkt tot op heden nog steeds het meest betrouwbaar en stabiel, maar de latere versies halen wel betere resultaten.



Website: http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec

Geen opmerkingen:

Een reactie posten